reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Opilý Izidor

na rozměr plechu cca 30 × 35 cm

Ořechový korpus

  • 150 g másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 4 žloutky
  • 120 g vlašských ořechů
  • 70 g hrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 bílky

Při pokojové teplotě změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, poté postupně vmícháme žloutky, ořechy, hrubou mouku s práškem do pečiva, kakao a na závěr tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme při 175 °C kolem 15 minut. Necháme zchladnout a potřeme ořechovou náplní, poté krémem a na závěr čokoládovou polevou. Necháme zchladnout a proležet do druhého dne, potom krájíme na malé čtverečky.

Ořechová náplň

  • 250 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl rumu
  • Mleté ořechy smícháme s oběma cukry a rumem.

Krém

  • 5 žloutků
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 máslo

Nad vodní lázní vymícháme žloutky s cukrem a kakaem do husté lesklé hmoty, poté po částech vmícháme změklé máslo.

Čokoládová poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 150 g másla

Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu s máslem, dobře promícháme a naneseme na dezert.

Zdroj: Opilý Izidor; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1358-opily-izidor/ [On-line 07.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.