4 porce
- 1 kg filet pražmy královské
- 1 pomeranč
- 1 citron
- tymián
- hrubá sůl
Sicilský salát:
- bílý fenykl
- černé olivy
- červená cibulka
- pár lístků máty
- piniové oříšky
- pomerančová a citronová šťáva
- olej extra virgin
Filátka pražmy pokapeme citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme tymián, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Doprostřed pánve nasypeme hrubou sůl, na kterou položíme filety, přikryjeme alobalem a na mírném ohni necháme dusit. Mezitím připravíme salát – do mísy nastrouháme fenykl, přidáme pomeranč nakrájený na měsíčky, celé olivy, pár lístků máty a cibulku nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou i pomerančovou šťávou a olivovým olejem, posypeme piniovými oříšky a vše dobře promícháme. Podle chuti dosolíme.
Pražmu podáváme s Sicilským salátem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342
prosím o recepty z vysielania s grékom ked predvádzak tzatiky a nejaké jehnečí so zeleninou mrkvou a hráčkom ďakujem