reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Orata in crosta di sale – Pražma v solné krustě

4 porce

  • 1 kg filet pražmy královské
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • tymián
  • hrubá sůl

Sicilský salát:

  • bílý fenykl
  • černé olivy
  • červená cibulka
  • pár lístků máty
  • piniové oříšky
  • pomerančová a citronová šťáva
  • olej extra virgin

Filátka pražmy pokapeme citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme tymián, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Doprostřed pánve nasypeme hrubou sůl, na kterou položíme filety, přikryjeme alobalem a na mírném ohni necháme dusit. Mezitím připravíme salát – do mísy nastrouháme fenykl, přidáme pomeranč nakrájený na měsíčky, celé olivy, pár lístků máty a cibulku nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou i pomerančovou šťávou a olivovým olejem, posypeme piniovými oříšky a vše dobře promícháme. Podle chuti dosolíme.
Pražmu podáváme s Sicilským salátem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=791&u=342

1 comment to Orata in crosta di sale – Pražma v solné krustě

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.