Ingredience
- 230 g cukru krystal
- 80 g tmavého třtinového cukru
- 80 ml smetany
- 60 g másla
- Špetka soli
- 1 vanilkový lusk
- 200 g pekanových ořechů
- 1 lžička bourbonu
Smetanu a tmavý a světlý cukr rozehřejeme v hrnci na 118 stupňů. K dosáhnutí správné teploty použijeme kuchyňský teploměr. Přidáme máslo a mícháme. Dále přidáme vnitřek vanilkového lusku a po chvilce bourbon. V dalším hrnci nasucho opražíme ořechy, poté je přidáme ke karamelu. Ze směsi uděláme kopečky, které necháme na pečícím papíru vychladnout.
Zdroj: Ořechovo-karamelové hrudky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2246-orechovo-karamelove-hrudky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář