reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Orientální pomeranče

Rozpočet na 2 sklenice (po 500 ml):

  • 3 větší pomeranče
  • 120 g hnědého cukru
  • 3 lžíce medu
  • 300 ml vody
  • 15 lístků máty
  • 3 lžíce pistácií

Pomeranče důkladně omyjeme a z poloviny jednoho seřízneme tenký plátek kůry (jen oranžovou vrstvu).
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme pomerančovou kůru a vaříme zvolna asi 5 minut. Pak přisypeme pistácie a necháme ještě asi 5 minut probublávat. Nakonec vmícháme med a lístky čerstvé máty.
Mezitím oloupeme ze všech pomerančů kůru tak, aby na nich nezůstala ani bílá blána. Pomeranče nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme je do sklenic a zalijeme připraveným sirupem.
Naplněné sklenice uzavřeme a uložíme do chladna. Chutnají dobře už po týdnu a vydrží asi 3 týdny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.