4 porce
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- rybí vývar
- 150 g divokého nebo zeleného chřestu
- 250 g vařených ječných krup
- 200 g krevet
- střik bílého vína
- 2 chilli papričky
- střik brandy
- sůl
- petrželka
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dosklovata, zalijeme naběračkou rybího vývaru, přidáme nakrájený spařený chřest (3−5 minut), uvařené kroupy a společně osmahneme.
Nakonec vložíme očištěné krevety, zastříkneme bílým vínem, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, ochutíme solí, zastříkneme brandy, promícháme a podáváme se sekanou petrželkou.
Zdroj: Orzoto s krevetami a chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1257-orzoto-s-krevetami-a-chrestem/ [On-line 26.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář