reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Osso buco

4 porce

  • 4 ks „osso buco“ – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 velká cibule
  • 50 g másla
  • 2−3 lžíce olivového oleje
  • 300 ml drcených rajčat
  • ½ l bílého vína
  • ½ l hovězího vývaru

Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme na vyšší plech.

Do výpeku po mase vložíme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovata, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata, vývar. Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 150 °C pečeme 1,5−2 hodiny.

Gremolata

  • svazek plocholisté petrželky
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 stroužky česneku

Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme.

Příloha

  • polenta

Podáváme s polentou nebo šafránovým rizotem.

Zdroj: Osso buco; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1192 [On-line 20.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.