Ingredience
- 2 telecí plátky s kostí Osobucco
- Sůl
- Pepř
- Mouka
- 20 ml slunečnicového oleje
- 20 g másla
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g řapíkatého celeru
- 150 g mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml vína chianti
- 1 pomeranč
- Telecí vývar
- Bobkový list
- Tymián
- Petržel
- Celer
Telecí maso osolte a opepřete, poprašte moukou a opečte z obou stran v kastrolu. Maso vyndejte a do kastrolu dejte nakrájenou petržel, mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Zeleninu restujte dozlatova. Pak přidejte česnek a rajčatový protlak a opět chvíli restujte. Následně do kastrolu přilijte chianti a telecí vývar, přidejte bobkový list a tymián, vraťte maso a přidejte nakrájený pomeranč. Přikryjte pokličkou a dejte do trouby na 1,5 hodiny při 180 stupních.
Ossobuco doporučujeme podávat s šafránovým rizotem.
Zdroj: Ossobuco; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2655-ossobuco/ [On-line 24.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář