reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šafránové rizoto

Ingredience

  • 80 g rýže arborio
  • 1 šalotka
  • 20 ml olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • Šafrán
  • 2 lžíce mascarpone
  • 50 g grana padano
  • Petrželka

V troše bílého vína namočte šafrán. Nakrájenou šalotku nechte změknout na pánvi s olivovým olejem a přisypte rýži. Tu orestujte, přidejte bílé víno a vývar a míchejte. Pak přidejte víno s šafránem a dál vařte. Míchejte a postupně přidávejte vývar a víno, dokud nemáte konzistenci italského rizota. Nakonec do rizota vmíchejte mascarpone a strouhaný sýr grana padano.

Rizoto doporučujeme podávat jako přílohu k ossobucu. Při servírování vše posypejte gremolatou – směsí nasekané petržele, česneku a pomerančové kůry.

Zdroj: Šafránové rizoto; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2656-safranove-rizoto/ [On-line 24.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.