reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mezinárodní fingerfood

Ingredience

  • vepřové maso 500 g
  • kuřecí maso 500 g
  • hladká mouka 300 g
  • kypřící prášek 1 sáček
  • vejce 2 kusy
  • olej 2 lžíce
  • mléko 200 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

koření – anglie:

  • ocet 2 lžičky
  • kremžská hořčice 2 lžíce
  • černé pivo 150 ml
  • worcester 1 dávka
  • nové koření, nadrcené 3 kuličky

koření – francie:

  • provensálské koření 1 lžička
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • citronová kůra nebo šťáva 1 dávka

koření – indie:

  • kari 2 lžičky
  • skořice 1 špetka
  • kokos 2 lžíce
  • sezam 1 lžíce
  • rozdrcené hřebíčky 2 kusy
  • půl kelímku kysané smetany 1 dávka

koření – mexiko:

  • lžička a půl chilli 1 dávka
  • holandské kakao 2 lžičky
  • sladká paprika 3 lžičky
  • nadrobno nakrájená cibule 1 kus

1. Nejprve si 200 g mouky smícháme s kypřicím práškem, solí, pepřem, vejcem, mlékem a olejem na univerzální těstíčko. Získanou hmotu rozdělímestejným dílem do čtyř vyšších nádob. Do každé nádoby přidáme koření podle jednotlivých zemí.

2. Kuřecí a vepřové maso nakrájíme na přibližně stejné dva centimetry široké a alespoň osm centimetrů dlouhé nudličky. Maso podélně napíchneme na dlouhé špejle, které namočíme do připravených nádob s marinádami a necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud se na maso marináda dostatečně nelepí, což znamená, že je těstíčko řídké, přidáme mouku.

3. Marinované maso ještě lehce zaprášíme zbylou moukou a i se špejlemi usmažíme na oleji. Po vyjmutí z oleje necháme okapat a nyní můžeme špejle zkrátit.

Zdroj: Mezinárodní fingerfood; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mezinarodni-fingerfood [On-line 24.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.