reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ossobuco

Ingredience

  • 2 telecí plátky s kostí Osobucco
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 20 g másla
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 150 g mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml vína chianti
  • 1 pomeranč
  • Telecí vývar
  • Bobkový list
  • Tymián
  • Petržel
  • Celer

Telecí maso osolte a opepřete, poprašte moukou a opečte z obou stran v kastrolu. Maso vyndejte a do kastrolu dejte nakrájenou petržel, mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Zeleninu restujte dozlatova. Pak přidejte česnek a rajčatový protlak a opět chvíli restujte. Následně do kastrolu přilijte chianti a telecí vývar, přidejte bobkový list a tymián, vraťte maso a přidejte nakrájený pomeranč. Přikryjte pokličkou a dejte do trouby na 1,5 hodiny při 180 stupních.

Ossobuco doporučujeme podávat s šafránovým rizotem.

Zdroj: Ossobuco; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2655-ossobuco/ [On-line 24.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.