reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ovesná kaše s jablky

4 porce

  • 160 g ovesných vloček
  • 3 dl vody
  • 50 g másla
  • 2 jablka
  • 40 g cukru
  • hrst namočených rozinek
  • 3 dl mléka
  • skořice na posypání

Lahodnou kaši můžete vařit každé ráno celé rodině. Můžete volit mezi pšeničnou, rýžovou, jáhlovou, vločkovou… Vždy je chutné doplnit kaše čerstvým i sušeným ovocem. Sušené ovoce doporučujeme předem namočit, stejně jako ovesné vločky.

Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nasáknout.

V pánvi přepustíme 30 g másla a opečeme na něm jablka nakrájená na kostičky, přidáme rozinky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme vločky, mléko, provaříme 5−7 minut a dochutíme skořicí. Na talíři kaši poklademe tenkými plátky másla.

Zdroj: Ovesná kaše s jablky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1078 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.