4 porce
- 160 g ovesných vloček
- 3 dl vody
- 50 g másla
- 2 jablka
- 40 g cukru
- hrst namočených rozinek
- 3 dl mléka
- skořice na posypání
Lahodnou kaši můžete vařit každé ráno celé rodině. Můžete volit mezi pšeničnou, rýžovou, jáhlovou, vločkovou… Vždy je chutné doplnit kaše čerstvým i sušeným ovocem. Sušené ovoce doporučujeme předem namočit, stejně jako ovesné vločky.
Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nasáknout.
V pánvi přepustíme 30 g másla a opečeme na něm jablka nakrájená na kostičky, přidáme rozinky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vmícháme vločky, mléko, provaříme 5−7 minut a dochutíme skořicí. Na talíři kaši poklademe tenkými plátky másla.
Zdroj: Ovesná kaše s jablky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1078 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář