reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Klasická česká smaženka

4 porce

  • 4 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 8 lžic plnotučné hořčice
  • 4 kyselé okurky
  • 4 lžíce sterilovaných kapií
  • 1 malá cibule

Plátky chleba potřeme z jedné strany hořčicí.

Vejce smažíme postupně po jednom kuse – tedy po jedné porci.

Vejce rozmícháme se špetkou soli a dvěma lžičkami strouhanky. Tuto směs nalijeme na pánev a z obou stran ji osmažíme, položíme na chléb a opět potřeme hořčicí, obložíme nakrájenou okurkou, kousky kapie a plátky cibule.

Máme dvě možnosti smažení vajec:

1) buď vejce rozprostřeme na pánev ve velikosti krajíce, z obou stran opečeme a pak položíme na chléb,

2) anebo vejce na pánvičku rozlijeme, připravíme omeletu, kterou po opečení z obou stran přeložíme na půl a položíme na chléb.

Zdroj: Klasická česká smaženka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1079 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.