4 porce
- 1 ananas
- 2 pomeranče
- 4 ks kiwi
- 20 dkg jahod
- 1 hrozen vína
- 30 dkg hnědého cukru
- 30 dkg krémového sýra mascarpone
- 2 dl smetany
- 3 dl bílého vína
- máta
Cukr si na plotně rozpustíme, zalijeme jej vínem a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne homogenní tekutá hmota. Necháme vychladnout, potom k ní přimícháme krémový sýr a smetanu. Tuto směs nalijeme do šlehačkového syfonu, ale dáváme pozor, abychom nádobku naplnili maximálně ze ¾. Do syfonu našroubujeme plynovou bombičku, protřepeme a do použití uložíme v chladničce.
Z ovoce setavíme vkusnou mísu, dáváme si záležet a žádný druh ovoce úplně neloupeme. Nakonec ovocnou mísu ozdobíme mátou a vychlazenou pěnou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3766
Poslední tip, trik či komentář