Ingredience
- lučina 250 g
- polotučný tvaroh 250 g
- krupicový cukr + 1 lžička navíc 55 g
- jemně nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce
- vanilkový cukr 1 lžička
- vejce 1 kus
- listové těsto 500 g
- hruška nebo jiné ovoce 2 kusy
- máslo 50 g
- med 175 g
- moučkový cukr na posypání 1 dávka
Na tvarohovou náplň smíchejte prvních pět ingrediencí. Listové těsto rozválejte a vytvořte menší koláčky, které přeneste na plech s pečicím papírem. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř a potřete rozšlehaným vajíčkem. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek pokrájených na úzké proužky nebo jiného čerstvého sezónního ovoce, potřete máslem a posypte lžící cukru. V troubě vyhřáté na 200°C pečte 20 minut dozlatova. Koláčky podávejte posypané moučkovým cukrem a zakapané medem.
Zdroj: Ovocné koláčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ovocne-kolacky [On-line 29.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář