na těsto:
- 40 deka másla
- 20 deka cukru
- dvě vejce
- 60 deka hladké mouky
- citronovou kůru
na krém:
- 1 l mléka
- 20 dkg (nebo podle chuti) cukru
- 2 pudingový prášek
- dva lusky vanilky
- 250 g másla
- ovoce dle chuti – maliny, borůvky, jahody, kivi…
- 2 želatiny
Do mísy vložíme povolenéo máslo, cukr a dvě vejce. Vše promícháme a přidáme hladkou mouku a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odležet a pak ho vložíme do formy a pečeme na 200 stupňů dozlatova. Mléko a cukr společně zahřejeme, část mléka můžeme odebrat, rozmíchat v něm puding a nalít ho zpět do mléka. Ochutíme dvěma lusky vanilky a společně pak vše za stálého míchání prováříme. Do vlažného pudinku krému přidáme máslo a vyšleháme. Na vychladlý korpus nalijeme krém a zdobíme ovocem dle chuti, přelijeme želatinou a necháme zatuhnout.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/399-ovocny-dort/
Poslední tip, trik či komentář