Suroviny
- ploché rýžové nudle 250 g
- čerstvé fazolové výhonky 50 g
- jarní cibulky 2
- česnek 2 stroužky
- limetka 2
- vejce 2
- opražené burské oříšky 2 lžíce
- sušené krevety 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- palmový či třtinový cukr 1/2 lžičky
- chilli prášek 1 lžička
- červená chilli paprička 1
- olej 2 lžíce
- čerstvé listy koriandru a bazalky
Ve woku na rozehřátém oleji orestujeme posekaný česnek a chilli papričku, přidáme našlehaná vejce, mícháme a chvilku smažíme.
Potom přidáme nabotnalé nudle, promícháme, a přidáváme citrónovou šťávu, rybí omáčku, cukr, polovinu buráků, polovinu sušených krevet, chilli prášek, lžíci fazolových výhonků a pokrájenou jarní cibulku.
Vše promícháme a přemístíme na talíř.
Ozdobíme zbytkem burských oříšků, sušeným krevetami, fazolovými výhonky a zeleným koriandrem.
Při podávání položíme na stůl kořenky s chilli práškem a cukrem, limetky, aby si mohli stolovníci pokrm podle svého dochutit.
Zdroj: Pad Thai; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pad-thai [On-line 18.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář