6 porcí
- 1 kg kuřecích stehen
500 g rýže
500 g slávek
20 ks krevet
3 dcl bílého vína
1,3 l drůbežího vývaru
400 g červené papriky
400 g zelené papriky
2 dcl olivového oleje
120 g cibule
70 g česneku
2 chilli papričky
kurkuma
bobkový list
sůl
pepř
Na rozehřátém oleji zprudka opečeme větší kousky kuřecího masa, přidáme plátky česneku a krátce orestujeme. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli, chilli papričky, kurkumu, pepř, sůl a bobkový list. Promícháme, přidáme lehce předvařenou rýži, víno, vývar a nakonec krevety, slávky a na kostičky nakrájené papriky. Vše dusíme do změknutí, asi 20 minut.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/147-paella/
Poslední tip, trik či komentář