reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paella à la Dolores

Ingredience

  • kulatá rýže 500 g
  • kuřecí maso 500 g
  • olihně nebo čerstvé kalamáry 250 g
  • větší čerstvé krevety 250 g
  • rajčata 3 kusy
  • zelená paprika 3 kusy
  • česnek 8 stroužků
  • větší cibule 1 kus
  • sušené paprika 3 kusy
  • šafrán (nebo koření na paellu) 1 špetka
  • kurkuma 1 lžička
  • olivový olej 100 ml
  • bílé víno 100 ml
  • drůbeží vývar 1 l
  • pečená loupaná paprika (na ozdobu) 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Na velké ploché pánvi osmažíme česnek se sušenou paprikou a přendáme do hmoždíře. V tomtéž oleji osmažíme kousky masa, přidáme kalamáry, nakrájenou zeleninu (papriku, cibuli, rajčata) a restujeme.

2. Mezitím v hmoždíři utřeme na pastu opečenou papriku a opečený česnek. Přidáme pár stroužků syrového česneku a třeme dál. Smícháme s decilitrem bílého vína a přidáme na pánev. Okořeníme lžičkou kurkumy a špetkou šafránu. Přidáme rýži. Zarestujeme, promícháme a po minutě zalijeme vývarem, aby byla rýže ponořená. Vaříme 20 minut na mírném ohni. Pět minut před dokončením pokrmu položíme na povrch krevety a pečenou papriku na ozdobu. Neseme na stůl na pánvi, každý si svou porci nabere sám.

Zdroj: Paella à la Dolores; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/paella-la-dolores [On-line 11.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.