reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paella s kuřecím masem a krevetami

Potřebujeme:

  • 300 g rýže
  • 300 g kuřecího masa (prsa)
  • 250 g předvařených krevetek
  • 4 tygří krevety
  • 700 ml drůbežího vývaru
  • 1 střední cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 zelenou papriku
  • 1 velké rajče
  • 3 bobkové listy
  • ½ lžičky pravého šafránu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 citron
  • mletý černý pepř
  • sůl

Na pánvi na oleji orestujeme osolené kousky kuřecího masa. V široké nízké pánvi (nebo v pánvi typu wok) rozhřejeme olej a vhodíme do něj nakrájenou cibuli a proužky zelené papriky (asi 3×1 cm), cibulku necháme zesklovatět, přidáme plátky česneku. Do dvou lžic teplého vývaru dáme šafrán, aby pustil barvu. Do pánve vsypeme opranou rýži, necháme ji zbělet. Spaříme rajče a oloupeme slupku. Rýži zalijeme vývarem, přidáme kuřecí maso, bobkový list, pepř, osminky rajčete a šafrán i s nálevem. Promícháme, necháme 10 minut povařit bez poklice, aby se tekutina mohla odpařovat, pak přidáme do pánve předvařené krevetky a pokryjeme povrch rýže plátky citronu a tygřími krevetami. Dáme do středně vyhřáté trouby a necháme dovařit, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže a neodpaří. V druhé fázi můžeme paellu přikrýt poklici – záleží na množství vody v pánvi.

Zdroj: Paella s kuřecím masem a krevetami; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/spanelska-mnamka-paella-s-kurecim-masem-a-krevetami.html [On-line 19.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.