reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pajerský koláč

Těsto

  • hladká mouka 340 g
  • žloutky 2 kusy
  • cukr moučka 50 g
  • droždí 20 g
  • mléko 170 ml
  • máslo 70 g

Náplň

  • tvaroh 660 g
  • bílky 2 kusy
  • žloutky 2 kusy
  • cukr moučka 140 g
  • rozinky namočené v rumu 1 dávka
  • pardubické perníčky namleté na posypání 1 dávka
  • 1/8 máslo na potření krajů 1 dávka
  • 1/8 litru mléka na potření krajů po dopečení 1 dávka

 

Zaděláme těsto (na dva koláče), „vyboucháme“ dohladka a necháme vykynout (nejlépe pod peřinou). Vykynuté těsto prohněteme a opět necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky. Bochánky vyválíme na pečícím papíru tak, že na papír nasypeme hladkou mouku a vyválíme těsto o trochu větší, než je pečící papír, který je ve tvaru plechu. Těsto i s papírem přeneseme na plech. Pak potřeme tvarohovou náplní, posypeme strouhaným perníkem. Zahrneme rohy tak, že jsou ploché, otevřené a potřeme je máslem. Dáme péci do trouby pozvolna dorůžova. Hned po vyjmutí z trouby potřeme okraje koláče mlékem, aby nepopraskaly, a necháme vychladnout. Vychladlé koláče posypeme pomocí sítka práškovým cukrem a nakonec pokropíme rozpuštěným máslem (hodně pokropíme a nešetříme).

Zdroj: Pajerský koláč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pajersky-kolac [On-line 7.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.