6 porcí
- mascarpone (cca 500g)
- jahody
- maliny
- smetana na šlehání
- limetky 3
- 3 vejce
- lísky máty
palačinky
- 4 vejce
- 40 dkg mouky
- špetka soli
- mléko
- sodová voda
- 2 kávová lžička prášku do pečiva
- olej
Můžeme využít všechny vajíčka, odložíme si ale 2 až 3 žloutky. Na pánvi s olejem (i komunistické) vytvoříme 8-10 palačinek. Odložíme stranou
Poté vyšleháme mascarpone se 3mi žloutky a nakrájenými limetkami. Limetky vyndáme. Můžeme dosladit moučkovým cukrem. Dáme do lednice tak na 20 min. Vezmeme smetanu na šlehání a ušleháme šlehačku. Můžeme opět dosladit cukrem dle libosti.
Do nádoby na bábovku nebo buchtu pokládáme jednotlivé palačinky a potíráme tenkou vrstvou mascarpone. Vrchní palačinku pokryjeme vrstvou šlehačky a ozdobíme nakrájemými jahodami a malinami. Dáme stuhnout do ledničky, než přijdou hosté. Poté krájíme jako dort na jednotlivé porce a servírujeme s lístkem máty.
Poslední tip, trik či komentář