- 250 ml mléka
2 vejce
cukr dle chuti
cca 160 g polohrubé mouky
špetka soli
olej
vanilková zmrzlina
na pomerančový přeliv:
- třtinový cukr
- máslo
- pomeranče
- bílý rum
Z mléka, vajec, cukru, mouky a špetky soli vymícháme hladké těstíčko, ze kterého na oleji usmažíme z obou stran palačinky. Naplníme je zmrzlinou a na talíři přelijeme pomerančovým přelivem. Ten připravíme takto: na pánvi utavíme cukr a za stálého míchání do něj postupně přidáváme kousek másla, trochu pomerančové kůry a šťávy, a nakonec i pomerančové dílky zbavené kůže. Vše důkladně prohřejeme, zalijeme rumem, zapálíme a ještě hořící nalijeme na palačinky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/337-palacinky-s-pomerancovym-prelivem/
Poslední tip, trik či komentář