4 porce
- 60 dkg vepřového nebo skopového masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 3 dl zakysané smetany
- 40 dkg zelených fazolí
- kopr
- sůl
- pepř
Obvyklým způsobem uvaříme guláš (viz: segedínský guláš) z vepřového nebo skopového masa, ale kromě běžného gulášového koření přidáme navíc ještě kopr. Zalijeme vodou a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní zelené fazole. Počkáme, až zelené fazole změknou, pak už jen polévku trochu zahustíme řídkou jíškou ze zakysané smetany a hned ji můžeme podávat. Je to velice prosté, ale vynikající jídlo; které se ideálně připravuje na otevřeném ohni!
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3543
Poslední tip, trik či komentář