reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Palócké vepřové žebírko se šťouchanými bramborami připravované u hradu „Ágasvár” v pohoří Mátra

4 porce

  • 800 g vepřové kotlety
  • 600 g zeleného hrášku (v konzervě)
  • 1 cibule
  • 4 dl zakysané smetany
  • sušený kopr
  • Na šťouchané brambory: 1 kg brambor
  • 3-5 polévkových lžic mouky (kolik brambory vstřebají)

Na plátky nakrájenou kotletu naklepeme, osolíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Na tuku, který zůstal na pánvi, osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k ní zelené fazole. Osolíme a okořeníme pepřem a koprem. Důkladně promícháme, zaprášíme troškou mouky a zalijeme takovým množstvím vody, aby omáčka byla dostatečně hustá, a vmícháme také smetanu. Omáčku krátce povaříme, potom plátky masa vrátíme na pánev a vše dohromady povaříme.

Jako přílohu připravíme šťouchané brambory. Očištěné a na malé kostičky nakrájené brambory uvaříme v takovém množství vody, aby brambory byly právě pod hladinou. Až budou brambory uvařené, lžící je rozmačkáme a přimícháme tolik mouky, kolik brambory vstřebají. Podle vlastní chuti můžeme k bramborám osmahnout cibulku, nebo je ochutit jiným vhodným kořením, ale skvěle budou chutnat i samotné.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3569

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.