reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Palócká gulášová polévka u Novohradského hradu

4 porce

  • 60 dkg vepřového nebo skopového masa
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 3 dl zakysané smetany
  • 40 dkg zelených fazolí
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Obvyklým způsobem uvaříme guláš (viz: segedínský guláš) z vepřového nebo skopového masa, ale kromě běžného gulášového koření přidáme navíc ještě kopr. Zalijeme vodou a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní zelené fazole. Počkáme, až zelené fazole změknou, pak už jen polévku trochu zahustíme řídkou jíškou ze zakysané smetany a hned ji můžeme podávat. Je to velice prosté, ale vynikající jídlo; které se ideálně připravuje na otevřeném ohni!

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3543

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.