4 porce
- 800 g vepřové kotlety
- 600 g zeleného hrášku (v konzervě)
- 1 cibule
- 4 dl zakysané smetany
- sušený kopr
- Na šťouchané brambory: 1 kg brambor
- 3-5 polévkových lžic mouky (kolik brambory vstřebají)
Na plátky nakrájenou kotletu naklepeme, osolíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Na tuku, který zůstal na pánvi, osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme k ní zelené fazole. Osolíme a okořeníme pepřem a koprem. Důkladně promícháme, zaprášíme troškou mouky a zalijeme takovým množstvím vody, aby omáčka byla dostatečně hustá, a vmícháme také smetanu. Omáčku krátce povaříme, potom plátky masa vrátíme na pánev a vše dohromady povaříme.
Jako přílohu připravíme šťouchané brambory. Očištěné a na malé kostičky nakrájené brambory uvaříme v takovém množství vody, aby brambory byly právě pod hladinou. Až budou brambory uvařené, lžící je rozmačkáme a přimícháme tolik mouky, kolik brambory vstřebají. Podle vlastní chuti můžeme k bramborám osmahnout cibulku, nebo je ochutit jiným vhodným kořením, ale skvěle budou chutnat i samotné.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3569
Poslední tip, trik či komentář