- vepřové panenky 500 g
- větší brambory 500 g
- sůl a pepř 1 špetka
- paprika 1 kus
- cibule červená 1 kus
- cuketa 1 kus
- větvičky rozmarýnu 2 kusy
- palice česneku 2 kusy
Panenku si očistíme a nakrájíme na asi 2 -4 cm vysoké špalíky, maso lehce promneme pěstí a z obou stran nasolíme a opepříme. Porce lehce pokapeme olejem a dáme odpočinout do lednice.
Cibuli, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme a vše postupně restujeme na oleji nejlépe v pánve wok.
Mezitím si řádně omyjeme a předvaříme brambory – nesmí se uvařit! Jakmile jsou ovařené, rozkrájíme je na šestiny a dáme na vymazaný plech péci na 200°C. Jakmile začnou zlátnout, poházíme je rozmarýnem a celými stroužky česneku ve slupce. Necháme dopéci. Když česnek začne hnědnout, vypneme troubu.
Připravíme si pánev s kapkou oleje na smažení panenek. Maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran asi tři minuty. Servírujeme s brambory a na opečené zelenině.
Zdroj: Panenka se zeleninou z pánve, brambor na rozmarýnu a česneku, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-se-zeleninou-z-panve [On-line 4.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář