reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka se zeleninou z pánve, brambor na rozmarýnu a česneku

  • vepřové panenky 500 g
  • větší brambory 500 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • paprika 1 kus
  • cibule červená 1 kus
  • cuketa 1 kus
  • větvičky rozmarýnu 2 kusy
  • palice česneku 2 kusy

Panenku si očistíme a nakrájíme na asi 2 -4 cm vysoké špalíky, maso lehce promneme pěstí a z obou stran nasolíme a opepříme. Porce lehce pokapeme olejem a dáme odpočinout do lednice.

Cibuli, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme a vše postupně restujeme na oleji nejlépe v pánve wok.

Mezitím si řádně omyjeme a předvaříme brambory – nesmí se uvařit! Jakmile jsou ovařené, rozkrájíme je na šestiny a dáme na vymazaný plech péci na 200°C. Jakmile začnou zlátnout, poházíme je rozmarýnem a celými stroužky česneku ve slupce. Necháme dopéci. Když česnek začne hnědnout, vypneme troubu.

Připravíme si pánev s kapkou oleje na smažení panenek. Maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran asi tři minuty. Servírujeme s brambory a na opečené zelenině.

Zdroj: Panenka se zeleninou z pánve, brambor na rozmarýnu a česneku, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-se-zeleninou-z-panve [On-line 4.10.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.