- pepř
- sůl
- máslo 150 g
- brambory 1 kg
- vepřová panenka 1 kg
- smetana na vaření 1 balení
- muškátový oříšek 1 špetka
- čerstvé žampiony 1 balení
Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Poté vložíme do pekáčku. Připravíme směs z čerstvých žampionů a sýru na přelití. Nalijeme ji na maso a ještě trošku posypeme sýrem. Vše dáme zapéct.
Do polopřipraveného pyré nalijeme vlažnou smetanu a došleháme. Dochutíme troškou muškátového oříšku. Maso servírujeme na bramborovém pyré a vše posypeme jarní cibulkou, pórkem nebo petrželkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-v-zampionosyrove-omacce [On-line 3.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář