6 porcí
- 300g hladké mouky
- ½ droždí
- 125ml mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 60g másla
- 2 vejce
- 3 lžíce rozinek namočených ve vodě
- muškátový oříšek
- 2 lžičky citronové kůry
- špetka soli
- vanilkový cukr na posypání
- máslo na vymazání formiček
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce se špetkou cukru.
V míse smícháme mouku, vejce, cukr, rozpuštěné máslo, rozinky, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, špetku soli a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, přidáme mléko s droždím a dobře promícháme. Vzniklé těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
Těstem naplníme vymazané formičky (například na muffiny), navrchu potřeme máslem a pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180° a poté ještě 10 minut na 160°. Panettoncini necháme vystydnout a při servírování posypeme vanilkovým cukrem.
Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/panettoncini/ (13.12.2009)
Poslední tip, trik či komentář