Ingredience
- plátky želatiny 2 kusy
- smetany ke šlehání 500 ml
- moučkový cukr 40 g
- vanilkový lusk 1 dávka
Do mističky dáme 2 lžíce vody a želatinu. Necháme pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 100 ml velmi jemně vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním ohni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila.
Směs přecedíme a vlijeme do vymazaných formiček. Dáme na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnila. Pět minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme. Maliny svaříme s cukrem, vychladíme a podáváme k panna cottě.
Zdroj: Panna Cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-4 [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář