reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna Cotta

Ingredience

  • plátky želatiny 2 kusy
  • smetany ke šlehání 500 ml
  • moučkový cukr 40 g
  • vanilkový lusk 1 dávka

Do mističky dáme 2 lžíce vody a želatinu. Necháme pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 100 ml velmi jemně vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním ohni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila.
Směs přecedíme a vlijeme do vymazaných formiček. Dáme na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnila. Pět minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme. Maliny svaříme s cukrem, vychladíme a podáváme k panna cottě.

Zdroj: Panna Cotta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-4 [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.