reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta – Caramello Mou – Karamelový krém

6 porcí

  • 1l smetany
  • 6 plátků želatiny
  • 6 lžic cukru krupice

Caramello Mou – Karamelový krém

  • 6 lžic cukru
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce smetany

Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.

Caramello Mou – Karamelový krém
Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [22.11.2009]

1 comment to Panna cotta – Caramello Mou – Karamelový krém

  • Kamila

    Dobrý den, zkoušela jsem cotta, ale nedopadl jak by měl. V receptu není uvedeno zda smetana ke šlehání či na vaření, použila jsem na vaření a to asi nemělo ty dostačující procenta tuku a i po 11 hodinách v lednici to sice ztuhlo, ale tvar formy po vyndání to nedrželo .
    S pozdravem Kamila

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.