6 porcí
- 1l smetany
- 6 plátků želatiny
- 6 lžic cukru krupice
Caramello Mou – Karamelový krém
- 6 lžic cukru
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce smetany
Do kastrolu vlijeme smetanu s cukrem a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočíme do vody, necháme okapat a přidáme do kastrolu, necháme ji zcela rozpustit. Smetana se nesmí vařit, udržujeme asi na 80 stupních. Směs nalijeme do formy (například na srnčí hřbet) a necháme v lednici alespoň 6 hodin odležet.
Caramello Mou – Karamelový krém
Cukr a vodu smícháme v kastrole, jakmile se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého táhlého karamelu. Ztuhlou Panna cottu podáváme politou karamelem.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [22.11.2009]
Dobrý den, zkoušela jsem cotta, ale nedopadl jak by měl. V receptu není uvedeno zda smetana ke šlehání či na vaření, použila jsem na vaření a to asi nemělo ty dostačující procenta tuku a i po 11 hodinách v lednici to sice ztuhlo, ale tvar formy po vyndání to nedrželo .
S pozdravem Kamila