4−8 porcí
- 4 plátky želatiny
- 150 ml vody na namočení želatiny
- 600 g 33% smetany
- 80 g vanilkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 40 ml višňové pálenky
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Smetanu vlijeme do rendlíku, přidáme obsah vanilkového lusku i samotný lusk, pálenku a pozvolna zahřejeme, aby se nám uvolnila chuť vanilky, nevaříme, vanilkový lusk vyjmeme.
Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu až se rozpustí.
Smetanu naléváme do vodou vypláchnutých mističek, necháme zchladnout a poté ztuhnout v lednici.
Před podáváním obkroužíme obvod panna cotty, misku můžeme na pár vteřin vložit do horké vody a vyklopíme. Podáváme s ovocnými omáčkami.
Omáčka
- 6 lžic cukru
- 100 ml piva
- 300 g višní
Cukr rozpustíme na světlý karamel, zastříkneme pivem, přidáme višně, svaříme, redukujeme, necháme zchladnout a podáváme s panna cottou.
Zdroj: Panna cotta s višňovicí a pivními višněmi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1509-panna-cotta-s-visnovici-a-pivnimi-visnemi/ [On-line 15.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář