reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panna cotta s višňovicí a pivními višněmi

4−8 porcí

  • 4 plátky želatiny
  • 150 ml vody na namočení želatiny
  • 600 g 33% smetany
  • 80 g vanilkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 ml višňové pálenky

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Smetanu vlijeme do rendlíku, přidáme obsah vanilkového lusku i samotný lusk, pálenku a pozvolna zahřejeme, aby se nám uvolnila chuť vanilky, nevaříme, vanilkový lusk vyjmeme.

Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu až se rozpustí.

Smetanu naléváme do vodou vypláchnutých mističek, necháme zchladnout a poté ztuhnout v lednici.

Před podáváním obkroužíme obvod panna cotty, misku můžeme na pár vteřin vložit do horké vody a vyklopíme. Podáváme s ovocnými omáčkami.

Omáčka

  • 6 lžic cukru
  • 100 ml piva
  • 300 g višní

Cukr rozpustíme na světlý karamel, zastříkneme pivem, přidáme višně, svaříme, redukujeme, necháme zchladnout a podáváme s panna cottou.

Zdroj: Panna cotta s višňovicí a pivními višněmi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1509-panna-cotta-s-visnovici-a-pivnimi-visnemi/  [On-line 15.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.