reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Papero alla melarancia Anatra all’ arancia – Kachna na pomerančích

4 porce

  • 1ks kachny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3-4 velké pomeranče
  • 1dcl oleje extra virgin
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 celer řapík
  • 2dcl suchého bílého vína
  • 100g cukru
  • 1dcl vody

Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem zvrchu i zevnitř. Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč.
V kastrolu na oleji kachnu krátce opečeme z obou stran, aby se kůže zatáhla, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu 
a zalijeme vínem. Kachnu necháme hodinu péct na 190 stupňů. Po hodině přidáme pomeranč nakrájený na plátky (lepší je použít oloupaný pomeranč, aby omáčka nezhořkla) a pečeme ještě půl hodiny. Upečenou kachnu přendáme na talíř a zeleninu z pekáče propasírujeme přes sítko.
V malém kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme trochu vody a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [22.11.2009]

2 comments to Papero alla melarancia Anatra all’ arancia – Kachna na pomerančích

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.