4 porce
- 1ks kachny
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 3-4 velké pomeranče
- 1dcl oleje extra virgin
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 celer řapík
- 2dcl suchého bílého vína
- 100g cukru
- 1dcl vody
Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem zvrchu i zevnitř. Dovnitř dáme česnek, rozmarýn a nakrájený pomeranč.
V kastrolu na oleji kachnu krátce opečeme z obou stran, aby se kůže zatáhla, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, rozmarýn, pomerančovou šťávu
a zalijeme vínem. Kachnu necháme hodinu péct na 190 stupňů. Po hodině přidáme pomeranč nakrájený na plátky (lepší je použít oloupaný pomeranč, aby omáčka nezhořkla) a pečeme ještě půl hodiny. Upečenou kachnu přendáme na talíř a zeleninu z pekáče propasírujeme přes sítko.
V malém kastrůlku rozpustíme cukr, přidáme trochu vody a nastrouhanou pomerančovou kůru. Povaříme asi 2 minuty a vzniklým karamelem polijeme upečenou kachnu.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [22.11.2009]
Musím Vám sklonit poklonu,veškerá jídla které jsme doposud vyzkoušeli,neměli chybu!!!Ůžasný pořad s ůžasným sympaťákem který rozumí své práci!!!Jen tak dál!!!!
Pane Emanuele,
je mi už hodně let a vaření nikdy nebyla moje doména. No vidíte a 56 letech si poprvé tisknu recepty, a to Vaše a už se těším jak je budu vařit.
Jste moc milý a sympatický.
Že by mě, díky Vám, začalo bavit vaření:)
Zdravím a přeji vše nej
Iva Vosátková
Ústí n.L.