reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Papoutsaki s tzatziki a chlebem pita

Suroviny

  • lilek 3 ks
  • mleté vepřové maso 300 g
  • olej
  • rajčatový protlak
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • sýr

Bešamel

  • olej
  • hladká mouka 2 lžíce
  • sůl
  • cukr
  • třený sýr
  • mléko 500 ml
  • muškátový oříšek
  • skořice

Tzatziki

  • bílý řecký jogurt 500 g
  • salátová okurka
  • česnek
  • kopr
  • máta
  • olivový olej
  • ocet
  • sůl
  • pepř

Lilky podélně rozkrojíme a dáme na chvíli do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Mleté maso opečeme, přidáme rajčatový protlak, sýr, dochutíme soli, pepřem a oreganem.
Bešamel: V kastrůlku rozehřejeme olej a za stálého míchání přidáváme mouku, mícháme asi minutu, jíška by měla zůstat světlá. Do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme dohladka, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, cukr a skořici. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.
Poté na upečený a měkký lilek dáme směs mletého masa, polijeme bešamelem a posypeme sýrem.
Tzatziki: Okurku nastrouháme, dáme do síta, osolíme a vymačkáme z ní veškerou vodu. Smícháme s prolisovaným česnekem, jemně nasekaným koprem a jogurtem. Dochutíme solí, pepřem a octem. Jídlo podáváme s dobře vychlazenými tzatziki a chlebem pita.

Zdroj: Papoutsaki s tzatziki a chlebem pita; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/papoutsaki-s-tzatziki-chlebem-pita  [On-line 28.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.