reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paprikáš z lesních hub připravovaný v přírodě pohoří „Pilis”

4 porce

  • 1 kg lesních hub
  • 20 dkg slaniny
  • 2 cibule
  • 2 paprikové lusky
  • 2 rajčata
  • 3 dl zakysané smetany
  • 3 dl červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • 1 špetka kmínu
  • šalvěj
  • tymián
  • 40 dkg mouky
  • 2 vejce

Slaninu nakrájíme na kostičky a až bude osmahnutá až na vlastní šťávu, přihodíme nadrobno nasekanou cibuli. Cibuli zesklovatíme a přihodíme na kostičky nakrájené paprikové lusky a rajčata. Zeleninu mírně podusíme, zaprášíme červenou mletou paprikou a přidáme nakrájené houby. Osolíme, opepříme a ochutíme česnekem a kmínem.

Ve vroucí vodě uvaříme noky připravené z těsta, které jsme vypracovali z mouky, vajec a vody. Uvařené noky scedíme a propláchneme.

Mezitím se pomalu dovařil paprikáš, a tak do něj přilijeme malé množství červeného vína. Přihodíme také bylinky – šalvěj a tymián. Vmícháme malé množství zakysané smetany a můžeme podávat.

- Používat můžeme jenom takové houby, které prohlédl odborník!

- Konzumace lesních hub se však neobávejme; experti jim rozumí.

- Čerstvé houby se musí okamžitě spotřebovat!

- Pokud není možnost okamžité spotřeby, houby usušme nebo je po patřičné tepelné úpravě.

(spaření, osmahnutí na oleji) uložme do mrazáku.

- Nebojme se používat hojné množství koření!

- Než do připravovaného pokrmu nalijeme červené víno, vždy ho ochutnejme!!!

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3548

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.