4 porce
- 1 kg lesních hub
- 20 dkg slaniny
- 2 cibule
- 2 paprikové lusky
- 2 rajčata
- 3 dl zakysané smetany
- 3 dl červeného vína
- sůl
- pepř
- 1 špetka kmínu
- šalvěj
- tymián
- 40 dkg mouky
- 2 vejce
Slaninu nakrájíme na kostičky a až bude osmahnutá až na vlastní šťávu, přihodíme nadrobno nasekanou cibuli. Cibuli zesklovatíme a přihodíme na kostičky nakrájené paprikové lusky a rajčata. Zeleninu mírně podusíme, zaprášíme červenou mletou paprikou a přidáme nakrájené houby. Osolíme, opepříme a ochutíme česnekem a kmínem.
Ve vroucí vodě uvaříme noky připravené z těsta, které jsme vypracovali z mouky, vajec a vody. Uvařené noky scedíme a propláchneme.
Mezitím se pomalu dovařil paprikáš, a tak do něj přilijeme malé množství červeného vína. Přihodíme také bylinky – šalvěj a tymián. Vmícháme malé množství zakysané smetany a můžeme podávat.
- Používat můžeme jenom takové houby, které prohlédl odborník!
- Konzumace lesních hub se však neobávejme; experti jim rozumí.
- Čerstvé houby se musí okamžitě spotřebovat!
- Pokud není možnost okamžité spotřeby, houby usušme nebo je po patřičné tepelné úpravě.
(spaření, osmahnutí na oleji) uložme do mrazáku.
- Nebojme se používat hojné množství koření!
- Než do připravovaného pokrmu nalijeme červené víno, vždy ho ochutnejme!!!
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3548
Poslední tip, trik či komentář