1 sklenice :
- 1 menší hlávkové zelí
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička kmínu
- 6-8 zelených paprik
- 2-3 bobkové listy
- 1 malá feferonka
Nálev:
- 700 ml octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička celého pepře
Ze zelí odstraníme vrchní listy, ostatní najemno nakrájíme a v míse dobře promícháme se solí, cukrem a kmínem. Necháme přibližně 30 minut odležet.
Omyjeme papriky, odkrojíme vrchní část a odstraníme semeníky. Papriky naplníme zelím, naskládáme do vypařené láhve a zalijeme nálevem (ten připravíme tak, že půl litru vody smícháme s octem, cukrem, solí a celým pepřem). Do sklenice vložíme bobkové listy a na kolečka nakrájenou feferonku. Uzavřeme a sterilizujeme 35 minut při 95-100 °C.
Poslední tip, trik či komentář