reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Papriky plněné zelím

1 sklenice :

  • 1 menší hlávkové zelí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kmínu
  • 6-8 zelených paprik
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 malá feferonka

Nálev:

  • 700 ml octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička celého pepře

Ze zelí odstraníme vrchní listy, ostatní najemno nakrájíme a v míse dobře promícháme se solí, cukrem a kmínem. Necháme přibližně 30 minut odležet.
Omyjeme papriky, odkrojíme vrchní část a odstraníme semeníky. Papriky naplníme zelím, naskládáme do vypařené láhve a zalijeme nálevem (ten připravíme tak, že půl litru vody smícháme s octem, cukrem, solí a celým pepřem). Do sklenice vložíme bobkové listy a na kolečka nakrájenou feferonku. Uzavřeme a sterilizujeme 35 minut při 95-100 °C.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.