4 porce
- 5 žloutků
- 60 g lískových oříšků
- 3 lžíce likéru Amaretto
- 150 g cukru
- 30 g kakaa
- 3 dl smetany
Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a necháme rozpustit v sirupu. Lískové oříšky zrychla orestujeme na pánvi a dáme do mrazáku, díky tomu se při rozmixování neslepí, ale zůstanou sypké. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a po kapkách přilíváme cukrový sirup. Stáhneme z ohně a přidáme kakao a mandlový likér. Na závěr směs smícháme s našlehanou smetanou, nalijeme do servírovací misky a necháme 2 hodiny ztuhnout
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=789&u=342
Poslední tip, trik či komentář