reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Parfait di nocciole – Parfet s ořechy

4 porce

  • 5 žloutků
  • 60 g lískových oříšků
  • 3 lžíce likéru Amaretto
  • 150 g cukru
  • 30 g kakaa
  • 3 dl smetany

Cukr vsypeme do hrnce, zalijeme trochou vody a necháme rozpustit v sirupu. Lískové oříšky zrychla orestujeme na pánvi a dáme do mrazáku, díky tomu se při rozmixování neslepí, ale zůstanou sypké. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a po kapkách přilíváme cukrový sirup. Stáhneme z ohně a přidáme kakao a mandlový likér. Na závěr směs smícháme s našlehanou smetanou, nalijeme do servírovací misky a necháme 2 hodiny ztuhnout

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=789&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.