4 porce
řízky
- 800 g telecí kýty
- sůl
- bílý mletý pepř
- hladká mouka
- 2 vejce
- 150 g sádla
- 1 citron
francouzský salát
- 160 g vařených a oloupaných brambor
- 200 g vařené mrkve
- 160 g vařeného celeru
- 100 g kyselé sterilované okurky
- 160 g sterilovaného hrášku
- 200 g majonézy
- ocet
- cukr
- worcester
- mletý pepř
- sůl
Kýtu naporcujeme na řízky, přes folii je dotenka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Řízky smažíme na sádle dozlatova a podáváme je s citronem.
Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem a solí. Necháme alespoň hodinu proležet a případně dochutíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-25.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=723
Poslední tip, trik či komentář