reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pařížský řízek s francouzským salátem

4 porce

řízky

  • 800 g telecí kýty
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 150 g sádla
  • 1 citron

francouzský salát

  • 160 g vařených a oloupaných brambor
  • 200 g vařené mrkve
  • 160 g vařeného celeru
  • 100 g kyselé sterilované okurky
  • 160 g sterilovaného hrášku
  • 200 g majonézy
  • ocet
  • cukr
  • worcester
  • mletý pepř
  • sůl

Kýtu naporcujeme na řízky, přes folii je dotenka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Řízky smažíme na sádle dozlatova a podáváme je s citronem.

Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem a solí. Necháme alespoň hodinu proležet a případně dochutíme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-25.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=723

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.