- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- rozmarýn
- 100 g prosciutta
- 500 g žampionů
- 3 mladé cuketky
- 80 g parmezánu
- 1 dl vína
- 1 dl smetany
- 100 g másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 500 g vepřového boku
- směs bylinek
- čerstvá petržel
Z vepřového boku uděláme velmi tenké plátky, napícháme je na kovové špejle, lehce osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme péct pod gril, průběžně obracíme.
Pasta
Na troše másla a olivového oleje zpěníme cibulku, stroužky česneku, nudličky prosciutta a rozmarýn. Vyjmeme česnek, přihodíme žampiony a cuketku, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Přilijeme víno a zredukujeme. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a přimícháme těstoviny uvařené al dente. Dovaříme je v omáčce.
Z trouby vyjmeme plátky vepřového boku a potřeme je směsí z olivového oleje, parmezánu a bylinek. Dáme na posledních 5 min. zapéct. Podáváme těstoviny s plátky grilovaného boku. Posypeme petrželkou, případně špenátovými listy.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parmezanove-testoviny
Poslední tip, trik či komentář