Ingredience
- kuřecí játra 600 g
- větší cibule 1 kus
- máslo 3 lžíce
- portské víno 100 ml
- smetana 100 ml
- tymián 1 dávka
- mandle 50 g
- rukola na ozdobu 1 dávka
- naložené brusinky 1 dávka
- citron 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Na másle orestujeme cibuli,přidáme očištěná játra a restujeme. Přilijeme portské víno a necháme vypařit alkohol,osolíme,opepříme,přidáme rozemnutou hrstičku tymiánu.Sundáme z tepla a paštiku rozmixujeme, zjemníme smetanou, kterou postupně přiléváme. Paštiku nalijeme do formy a dáme vychladit do lednice. Při servírování dáme na talíř pár lístků salátu, na něj porci paštiky,vedle lžíci brusinek a čtvrtku nebo kolečko citronu. K paštice podáváme ideálně dobré domácí pečivo.
Zdroj: Paštička paní domácí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pasticka-pani-domaci [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář