Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- máslo 150 g
- máslo na polití 50 g
- česnek 4 stroužky
- muškátový oříšek 1 lžička
- tymián 2 lžíce
- šalotka 2 ks
- bobkový list 2 ks
- majoránka 1 lžička
- nové koření 1 lžička
- jalovec 1 lžička kuliček
- smetana ke šlehání 250 ml
- sůl
- pepř
- zavařené brusinky
- zakysaná smetana 100 ml
Játra očistíme a osmahneme na másle. Přidáme šalotku nasekanou na kostičky, česnek, po zpěnění i veškeré koření. Aby paštika zůstala vláčná, játra musí být uprostřed ještě růžová. Promixujeme vše se smetanou, osolíme, opepříme, znovu promixujeme.
Paštiku vměstnáme do formy, zalijeme přepuštěným máslem a necháme zchladnout. Podáváme s brusinkami, ideálně s dobrým čerstvým pečivem, zde s chlebem upečeným v pekárně podle návodu z koupené směsi.
Zdroj: Paštika v máslovém kabátku cibulový chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-v-maslovem-kabatku-cibulovy-chleb [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář