reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z dýně hokaido a kachních jater

  • 500 g kachních jater
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 dl koňaku dle vlastního výběru
  • 20 g másla
  • kousek bobkového listu
na ozdobu tymiánu
  • 500 g dýně hokaido vcelku

Orestujeme cibulku do zesklovatění. Přidáme kachní játra a čerstvý tymián. Poté přidáme česnek a dále restujeme. Směs pustí šťávu (pokud ne, můžeme podlít trochou vody), pak dusíme doměkka.

Na konci dochutíme solí a pepřem a ještě koňakem. V průběhu vaření jater dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů celou dýni a pečeme cca 25 minut až dohněda. Následně dýni vyjmeme, necháme vychladnout a zbavíme slupky. Necháme pouze dužinu, zrníčka vyjmeme. Směs jater vložíme do dýně a mixérem důkladně rozšleháme.

Potom nalijeme do nádob zvaných „terinky“ (formičky). V rendlíčku rozpustíme máslo, přidáme trochu koňaku a vše přelijeme do formiček. Nakonec dozdobíme snítkou tymiánu a bobkového listu a necháme v lednici zatuhnout cca 4–5 hodin.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-dyne-hokaido-kachnich-jater [On-line 3.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.