- 500 g kachních jater
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- 1 dl koňaku dle vlastního výběru
- 20 g másla
- kousek bobkového listu na ozdobu tymiánu
- 500 g dýně hokaido vcelku
Orestujeme cibulku do zesklovatění. Přidáme kachní játra a čerstvý tymián. Poté přidáme česnek a dále restujeme. Směs pustí šťávu (pokud ne, můžeme podlít trochou vody), pak dusíme doměkka.
Na konci dochutíme solí a pepřem a ještě koňakem. V průběhu vaření jater dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů celou dýni a pečeme cca 25 minut až dohněda. Následně dýni vyjmeme, necháme vychladnout a zbavíme slupky. Necháme pouze dužinu, zrníčka vyjmeme. Směs jater vložíme do dýně a mixérem důkladně rozšleháme.
Potom nalijeme do nádob zvaných „terinky“ (formičky). V rendlíčku rozpustíme máslo, přidáme trochu koňaku a vše přelijeme do formiček. Nakonec dozdobíme snítkou tymiánu a bobkového listu a necháme v lednici zatuhnout cca 4–5 hodin.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-dyne-hokaido-kachnich-jater [On-line 3.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář