4 porce
- 1kg menších brambor
- 8 citronů
- 2 snítky rozmarýnu
- olej extra virgin
- sůl,
- pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z citronů ukrojíme ta největší kolečka z prostředka, špičky necháme stranou na emulzi.
Do pekáče naskládáme kolečka citronů, na ně položíme plátky brambor, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a rozmarýnem. Zapečeme v předehřáté troubě asi 45min na 180°.
Ze zbylých částí citronů uděláme emulzi – vymačkáme citronovou šťávu do misky, přidáme olivový olej, sůl a prošleháme. Při servírování pokapeme brambory vzniklou emulzí.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/polpettone-con-pancetta/
Poslední tip, trik či komentář