reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Patate alla sorrentina – Brambory a lá sorrentina

4 porce

  • 1kg menších brambor
  • 8 citronů
  • 2 snítky rozmarýnu
  • olej extra virgin
  • sůl,
  • pepř

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z citronů ukrojíme ta největší kolečka z prostředka, špičky necháme stranou na emulzi.
Do pekáče naskládáme kolečka citronů, na ně položíme plátky brambor, zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí a rozmarýnem. Zapečeme v předehřáté troubě asi 45min na 180°.
Ze zbylých částí citronů uděláme emulzi – vymačkáme citronovou šťávu do misky, přidáme olivový olej, sůl a prošleháme. Při servírování pokapeme brambory vzniklou emulzí.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/polpettone-con-pancetta/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.