reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Patate gratinate al latte – Zapečené brambory v mléce

  • 1kg brambor
  • 3dcl mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 20g másla
  • sůl, pepř

Oškrábeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, cca 1cm. Mléko, brambory, česnek dáme od hrnce (česnek necháme jen opéct a poté vyhodíme). Než se začne mléko vařit, přidáme pokličku a udržujeme na mírném ohni cca 15min.
Brambory vyndáme, vložíme na pečící misku, kterou jsme vymazali máslem. Potřebujeme zredukovat mléko, tozn. pomalu vaříme, než zhoustne a nalijeme na brambory, dáme do trouby a pečeme jenom na horní spirálu, aby vznikla kůrčička – 190 stupňů na 5min.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [25.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.