Suroviny
- kuřecí játra 250 g
- bageta
- máslo 180 g
- olivový olej
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 ks
- sušené brusinky 1 hrst
- rozmarýn 1 snítka
- zavařené brusinky 3 lžíce
- nasekané mandle 1 hrst
- pepř
- sůl
Játra očistěte a odstraňte z nich všechny blanky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte je na pánvi na olivovém oleji dozlatova (trvá to asi 10 minut). Poté přidejte celá játra a opečte je z obou stran, z každé asi 3 minuty. Játra by měla být zvenku krásně hnědá, ale vevnitř stále růžová. Kdybyste je příliš propekli, mohla by být paštika ve finále zrnitá.
Celou směs vyndejte, nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte. Přidejte máslo, sůl, pepř a mixujte, dokud není paštika úplně hladká. Nakonec vložte hrst sušených brusinek, dvě kávové lžičky brusinkové zavařeniny a najemno nasekané mandle. Promíchejte a nechte aspoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
Zdroj: Pâté fait maison; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pate-fait-maison [On-line 28.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář