reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pâté fait maison

Suroviny

  • kuřecí játra 250 g
  • bageta
  • máslo 180 g
  • olivový olej
  • česnek 1 stroužek
  • cibule 1 ks
  • sušené brusinky 1 hrst
  • rozmarýn 1 snítka
  • zavařené brusinky 3 lžíce
  • nasekané mandle 1 hrst
  • pepř
  • sůl

Játra očistěte a odstraňte z nich všechny blanky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a osmahněte je na pánvi na olivovém oleji dozlatova (trvá to asi 10 minut). Poté přidejte celá játra a opečte je z obou stran, z každé asi 3 minuty. Játra by měla být zvenku krásně hnědá, ale vevnitř stále růžová. Kdybyste je příliš propekli, mohla by být paštika ve finále zrnitá.

Celou směs vyndejte, nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte. Přidejte máslo, sůl, pepř a mixujte, dokud není paštika úplně hladká. Nakonec vložte hrst sušených brusinek, dvě kávové lžičky brusinkové zavařeniny a najemno nasekané mandle. Promíchejte a nechte aspoň 2 hodiny odpočívat v lednici.

Zdroj: Pâté fait maison; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pate-fait-maison  [On-line 28.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.